Waarom Asbestinventarisatie

Heeft u een woning of bedrijfspand dat gebouwd is vóór 1994 en wilt u dit pand slopen, verbouwen of renoveren, dan bent u, voordat u met de werkzaamheden begint, wettelijk verplicht een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een gecertificeerd en onafhankelijk bureau.

Wanneer u een asbestinventarisatie laat opstellen door een gecertificeerd inventariseerder van Smeets-Professional, krijgt u een uitgebreid onafhankelijk adviesrapport in handen. Daarmee kunt u voor het verwijderen van de asbesthoudende materialen zelf offertes aanvragen of door ons laten aanvragen bij verschillende asbestsaneringsbedrijven. Zo bent u niet gebonden aan slechts één partij die hun eigen belang vaak voorop stellen.

Wanneer u de asbestinventarisatie aan ons toevertrouwt, wordt deze uitgevoerd door een ervaren en gecertificeerde inspecteur. Bij het vermoeden dat er asbesthoudend materiaal aanwezig is, worden monsters van deze materialen genomen en onderzocht door een geaccrediteerd laboratorium. De onderzoeksresultaten worden in een heldere rapportage verwerkt met informatie over de locatie, soort en hoeveelheid asbesthoudende materialen. Eventuele risico’s worden in kaart gebracht en het rapport zal de urgentie van handelen aangeven met bijbehorend een plan van aanpak.

Voor een eerlijk en persoonlijk advies bent u bij Smeets-Professional aan het juiste adres!

foto

foto

Waarom een asbestadvies


Zoals bij veel mensen bekend is, komt er een wet die een deel van het asbest gaat verbieden. Let op! Een deel, dus niet al het asbest hoeft verwijderd te worden. Verzekeraars stellen echter steeds vaker eisen aan bedrijven omtrent asbest. Ook de brandweer stelt het op prijs wanneer het calamiteitenplan een overzicht bevat waarbij asbest staat aangegeven om de eventuele risico’s in te kunnen schatten.