Laat uw BOUWTECHNISCHE KEURINGEN uitvoeren door Smeets-Professional

Overweegt u de koop van een woning, appartement of bedrijfspand? Laat een uitgebreide bouwkundige keuring uitvoeren door Smeets-Professional. Hierdoor krijgt u inzicht en zekerheid en helpt het u bij de keuze van misschien wel één van de grootste aankopen van uw leven.

Belang bouwtechnische keuring

Een bouwkundige keuring wordt ook wel een bouwtechnische keuring genoemd. Het wordt ten zeerste aangeraden om een bouwkundige keuring uit te voeren wanneer u van plan bent om een woning of bedrijfspand te kopen of verkopen. Ook bij nieuwbouw huizen wordt het aangeraden. Bij een bouwkundige keuring wordt de bouwkundige staat van de gehele woning van binnen en buiten bekeken en worden eventuele mankementen achteraf voorkomen. Of het nu een woning betreft die pas 10 jaar oud is of het gaat om een woning die meer dan 40 jaar oud is of een monument. Iedere bouwperiode kent specifieke risico’s.


Achteraf is lastig

In de praktijk komt het vaak voor dat kopers na aankoop mankementen en gebreken tegenkomen, met soms hoge herstelkosten, die eenvoudig hadden kunnen worden voorkomen. Achteraf is het echter buitengewoon moeilijk om alsnog schade of zaken te verhalen. Vaak wordt dit geprobeerd door gebreken als ‘verborgen gebreken’ aan te duiden, maar een gebrek aan een woning wordt juridisch niet zomaar gezien als een verborgen gebrek. Als koper heeft u wettelijk een onderzoeksplicht waarbij u vooraf onderzoek moet (laten) uitvoeren zodat u zekerheid heeft over de bouwkundige staat van woning. Als verkopende partij geld een meldingsplicht waarbij u als verkoper vooraf kenbaar moet maken of er sprake is van eventuele gebreken aan de woning.

foto

Reden om voor Smeets-Professional te kiezen

uline
icon

De bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd door een ervaren bouwkundige welke in het bezit is van de NEN2767 certificering;

icon

Wij kennen de markt en weten waar op gelet moet worden;

icon

Wij zijn een onafhankelijke partij waardoor uw belangen bovenaan staan;

icon

Het bouwtechnisch rapport is helder en in begrijpelijke taal geschreven, voorzien van foto's, wordt full color uitgeprint en zowel digitaal als per post naar de klant verzonden;

Aftrekbaar voor belasting


De kosten van een bouwtechnische keuring zijn in veel gevallen ook nog eens aftrekbaar voor de belasting, waardoor de netto kosten van een bouwkundige rapportage nog eens veel lager zijn. Een investering die de kosten zeker waard zijn. Niet alleen komt u veel sterker te staan in eventuele onderhandeling, maar voorkomt een bouwkundige keuring heel veel zorgen achteraf.

Vier type keuringen mogelijk

meeloopkeuring


Is een bouwkundige keuring van de woning waarbij u meeloopt met de bouwkundig inspecteur. De inspecteur voorziet u tijdens en na de keuring van mondelinge informatie omtrent de betreffende gebouwdelen en geconstateerde gebreken. U krijgt een globale kostenindicatie voor de herstelwerkzaamheden en overige onderhoudsmaatregelen. Van deze keuring ontvangt u geen rapport.

NHG-Pluskeuring


Is een uitgebreide versie van de basiskeuring. Hier wordt naast de gebreken en de kwaliteitsbeoordeling ook een hersteladvies gegeven en worden de onderhoudskosten berekend. Deze kosten zijn gebaseerd op algemeen geaccepteerde eenheidsprijzen van materialen en de normen voor arbeid en materieel door professionele bedrijven. Van deze keuring ontvangt u een uitgebreid rapport incl. de NHG bijlage.

Asbest Scan


Hier worden alle visueel waarneembare asbestverdachte materialen benoemd tijdens de scan. Als blijkt dat er asbestverdacht materiaal aanwezig is kunt u indien gewenst een vervolg afspraak inplannen voor een asbest inventarisatie rapportage.

Asbest inventarisatie


Dit rapport is verplicht bij een sloopmelding wanneer er meer dan 10m3 sloopafval is. Ook is dit rapport nodig als u de werkzaamheden van asbest verwijdering laat uitvoeren door een gecertificeerd asbest verwijderingsbedrijf.
*Toeslag
Toeslag Inhoud Bovenvermelde prijzen gelden voor woningen met een maximale inhoud van 800m³. Meerprijs >800 m³: € 0,30 per m³.

Toeslag Sleutels Ophalen/Retourneren
Meerprijs sleutels ophalen/retourneren buiten een straal van 10 km van het te keuren object, met een maximum van 20 km: € 25,00.

Toeslag Reiskosten
Enkele reisafstand vanuit kantoor te Helden is tot 50km inbegrepen, daarna € 0,29/km.